9 March 2015

Odesk HTML5 Test Question Answers

1.     Here I am sharing Odesk HTML5 Test Question Answers 2015 for all students who are preparing for Odesk HTML5 exam or want to clear Odesk HTML5 interview all test question and answers related to Odesk HTML5 pass.  


Assuming that some text needs to be written on an HTML5 canvas, select a replacement for the commented line below:
<canvas id=”e” width=”200” height=”200”></canvas>
<script>
     Var canvas = document.getElementById(“e”);
     //insert code here
     context.fillstyle = “blue”;
     context.font = “bold 16px Arial”;
     context.fillText (“Zibri”, 100, 100);
</script>
Ans: c. var context = canvas.getContext(“2d”);

2.       Can we store JavaScript Objects directly into localStorage?

Ans: b. No

3.       For the following items of a <select> list:
<option value="89">Item 1</option>
<option value="90">Item 2</option>
Which of the following values would be passed on by clicking the submit button on selecting Item 2 from the list?

Ans: b. 90

4.       Consider the following javascript code:
var c=document.getElementById(“myCanvas”);
var ctx=c.getcontext(“2d”);
var img=document.getElementById(“img”);

Which method will correctly draw an image in the  x=10, y=10 position?

Ans:a.       Ctx.drawImage(img, 10, 10);

5.       How can an HTML5 canvas size be changed so that it fits the entire window?

Ans: b. <script type=”text/javascript”>
              function resize_canvas() {
                       canvas = document.gatElementById(“”canvas);
                      if (canvas.width < window.innerWidth)
                      {
                           Canvas.width = window.innerWidth;
                      }
                     if (canvas.height < window.innerHeight)
                      {
                           Canvas. height = window.innerHeight;
                      }
             }
</script>


6.       How can audio files be played in HTML5? 
var sound = new Audio("file.wav");
Ans: d. Sound.play();

7.       How does a button created by the <button> tag differ from the one created by an <input> tag?

Ans: d. A button tag can include images as well.

8.       In HTML5, which of the following is not a valid value for the type attribute when used with the <command> tag shown below?  <command type="?">Click Me!</command>

Ans: a.       Button

9.       Once an application is offline, it remains cached until the following happens (select all that apply):

Ans: b.       The manifest file is modified

10.   The following are valid use cases of client file/directory access in HTML5, except:

Ans: c.        Use of HTML5 File API


11.   The following link is placed on an HTML webpage: 
<a href="http://msdn.com/" target="_blank"> MSDN </a> 
What can be inferred from it
b. It will open the site msdn.com in a new window.

12.   True or False:
HTML5 Canvas can be used to create images.

Ans: a. True


13.   What does p2p streaming mean when web applications establish a p2p HTTP connection using HTML?

Ans: a. It means that streaming of a voice/video frame is direct, without using any server between them.

14.   What is the difference between server-sent Events (SSEs) and websockets in HTML?

Ans: a. Websockets can perform bi-directional (client-server and  vice versa) data transfers, while SSEs can only push data to the client/browser.

15.   What is the internal/wire format of input type=”date” in HTML5?

Ans: a. YYYY-MM-DD

16.   What is the limit to the length of HTML attributes?

Ans: a. There is no limit

17.    What is the role of the <dfn> element in HTML5?

Ans: b. It is used to define a definition term

18.    When does the ondragleave mouse event get fired in HTML5?

Ans:b.  It gets fired when an element leaves a valid drop target

19.    Which event is fired when an element loses its focus in an HTML5 document?

Ans:c. Onblur

20.    Which following are valid default values for the <input type="date"> HTML5 element?

Ans: b. 2013-05-30

21.    Which HTML5 doctype declarations are correct?

Ans: c. <!DOCTYPE html>

22.    Which is the standard method for clearing a canvas?

Ans: a. context.clearRect ( x, y, w, h);

23.    Which media event is triggered when there is an error in fetching media data in HTML5?

Ans: a.Onstalled

24.    Which media event will be fired when a media resource element suddenly becomes empty?

Ans: c. Onemptied

25.    Which method of HTMLCanvasElement is used to represent image of Canvas Element?

Ans: a. toDataURL()

26.    Which of the following <link> attributes are not supported in HTML5?

Ans: a. Rev,  d.charset

27.    Which of the following are sample use cases for HTML5 web workers?

Ans: d. All of these

28.   Which of the following are the valid values of the <a> element's target  attribute in HTML5?

Ans: a._blank
           b. _self
           c. _top

29. Which of the following are true about the ARIA role attribute in HTML5?

Ans: a. Every HTML element can have an ARIA role attribute specified.

30. Which of the following are valid ways to associate custom data with an HTML5 element?

Ans: a. <tr class="foo" data-id-type="4">
          c. <tr class="foo" data-id_type="4">


31. Which of the following attributes gets hidden when the user clicks on the element that it modifies? (Eg. hint text inside the fields of web forms)
Ans: c. placeholder


32. Which of the following code is used to prevent Webkit spin buttons from appearing on web pages?
Ans: b. input[type=”number”]::-webkit-inner-spin-button,
              input[type=”number”]::-webkit-outer-spin-button{
             -webkit-appearance:none;
            Margin:0;
          }


33. Which of the following examples contain invalid implementations of the ampersand character in HTML5?
 Ans: c. foo &0; bar


34. Which of the following HTML5 features is capable of taking a screenshot of a web page?
Ans: c. Canvas


35. Which of the following is a possible way to get fullscreen video 
played from the browser using HTML5?
Ans: c. <video height="100%" width="100%">


36. Which of the following is not a valid attribute for the <video> element in HTML5?
Ans: c. disabled


37. Which of the following is not a valid syntax for the <link> element in HTML5?
Ans: b. <link rev="stylesheet" href="abc.css" type="text/css" target="_parent">


38. Which of the following is the best method to detect HTML5 Canvas support in web browsers?
Ans: d. !!window.HTMLCanvasElement


39. Which of the following is the best method to store an array in localStorage?

Ans: b. var names = [];
               names[0] = prompt("New member name?");
               localStorage["names"] = JSON.stringify(names);

           //...
          var storedNames = JSON.parse(localStorage["names"]);


 40. Which of the following is the correct way to check browser support for WebSocket?
Ans: b. console.log(window.WebSocket ? 'supported : 'not supported'');



41. Which of the following is the correct way to display a PDF file in the browser?
Ans: a. <object type="application/pdf" data="filename.pdf" width="100%" height="100%">


42. Which of the following is the correct way to play an audio file in HTML5?
Ans: b. <audio controls>
  <source src="horse.ogg" type="audio/ogg">
  <source src="horse.mp3" type="audio/mpeg">
</audio>


43. Which of the following is the correct way to store an object in a localStorage?
Ans: a. localStorage.setitem(‘testobject’, JSON.stringify(testobject))


44. Which of the following is the correct way to store an object in localStorage?
 var obj = { 'one': 1, 'two': 2, 'three': 3 };
Ans: b.       localStorage.setItem('obj', JSON.stringify(obj));


45. Which of the following methods can be used to estimate page load times?
Ans: b. Using the Navigation Timing Javascript API


46. Which of the following shows correct use of client-side data validation in HTML5, on username and password fields in particular?
Ans: a.  <input name="username" required/>
<input name="usernamepass" type="password" required/>


47. Which of the following statements are correct with regard to the <hr> and <br> elements of HTML5?
Ans: b. The <hr> element is used to insert the horizontal line within the document and the <br> element is used to insert a single line break.


48. Which of the following statements regarding WebSockets is true?
Ans: d. All of the above


49. Which of the following video file formats are currently supported by the <video> element of HTML5?
Ans: b. MPEG 4
          c. Ogg


50. Which of the following video tag attributes are invalid in HTML5?
Ans: d. pause

51. Which of the following will detect when an HTML5 video has finished playing?
Ans: a. var video = document.getElementsByName('video')[0];
               video.onended = function(e) {
               }


52. Which of the following will restrict an input element to accept only numerical values in a text field?
Ans: a. <input type="text" pattern="[0-9]*"/>
          b. <input type="number"/>
          c. <input type="text" pattern="/d*"/>

53. You are writing the code for an HTML form and you want the browser to retain the form's input values. That is, if a user submits the form and presses the browser's back button, the fully populated form is displayed instead of a blank form. Which of the following HTML 5 attributes will you use?
Ans: D. formtarget

54. You want to create a link for your website allowing users to email the webmaster. How will you implement this if the webmaster's email address is webmaster@xcompany.com?
Ans: a. <a href="mailto:webmaster@xcompany.com" >webmaster</a>


55. Which of the following input element variations will a numeric keypad in mobile browsers? 

       Ans: <input type='number' /> 

0 comments:

Post a Comment